Ciljevi i namjere

 

Poklon galerija Crocrodeal otvorena je 26. siječnja 2012. u Ilici 116. U travnju te godine preselili smo u Centar Cvjetni, u drvenu kućicu na prvom katu, a 15. prosinca 2013. preselili smo u unajmljeni lokal u Radićevoj 16.

Osnovna namjera galerije je ugostiti autore iz Hrvatske koji izrađuju unikatne proizvode i umjetnine, a žele ih negdje predstaviti i prodavati.

Nije nam važan status, godine i kvalifikacija autora.

Svaki proizvod je personaliziran, označen deklaracijom i certifikatom, a konačnu cijenu nastojimo što manje opteretiti maržama. Svaki autor dobije u galeriji svoju malu prezentaciju sa natpisom na kojem su podaci o autoru na hrvatskom i na engleskom. Na svakoj cijeni je također napisano autorovo ime.

Na plohi pulta također su nabrojani svi autori koji surađuju sa galerijom.

Posebno insistiramo na profesionalizmu. Svaki proizvod treba biti potpisan, označen deklaracijom i predstavljen sa odgovarajućom ambalažom. Za to postoje najmanje dva razloga.

Poštovanje prema korisniku/kupcu koji želi znati više o autoru i proizvodu. To je također i marketinški vrlo dobro, jer je ljudima dosta kupovati proizvode problematične kvalitete uvezene tko zna od kuda.

Poseban nam je cilj pomoći, marketinški i na bilo koji drugi način, autorima koji imaju ideju ili zamisao ili inovaciju, kako bi našli zainteresirane firme i investitore za realizaciju zamisli.

Smatramo kako naša ideja i način poslovanja potiče hrvatsku proizvodnju i daje joj bolju šansu pred ogromnom količinom uvoznih proizvoda kojima mogu konkurirati kvalitetom i cijenom.

Ljudima koji se bave kreativnim radom dajemo mogućnost predstaviti se javnosti prodajom svojih djela, a organiziramo i samostalne izložbe i prezentacije kojih smo do sada imali 15.

U ovom trenutku imamo 147 autorica i autora koji rade u  drvu, kamenu, bronci, srebru, plastici, polu dragom kamenu, porculanu, staklu i drugim materijalima.

Često pomažemo autorima u povezivanju sa stručnjacima u njihovom području, a povremeno upošljavamo brojne zagrebačke obrtnike koji nude usluge koje su našim autorima potrebne.

Jedan dio proizvoda direktno ukazuju na Hrvatsku, kao brački kamen, lavanda, maslinovo drvo, pleteri, hrvatski grb i zastava, zagrebačke i dalmatinske keramičke kućice, slike sa tematikama iz Hrvatske, igle za kravatu sa pleterom i glagoljicom, fotografije Zagreba, rokovnici, knjižice i posteri sa glagoljicom, šalice sa likovima hrvatskih inovatora i vizurama Zagreba, makete hrvatskih tradicionalnih brodova i tako dalje.

Proizvodi naših autora izvrstan su način za predstavljanje Hrvatske svijetu putem autohtonih materijala i motiva.
Od proljeća 2015. godine surađujemo sa Lounge barom Witness u Amruševoj 1 čiji nam je vlasnik, Stipe Špikić dopustio da kod njega održavamo izložbe. Organizirali smo 10 samostalnih i dvije zajedničke izložbe.
Od travnja do rujna 2016. Radićeva je bila u velikim radovima preuređunja koje smo nekako preživjeli pa se nadamo malo boljim poslovnim rezultatima ove, 2017, godine.