Miroslav Cimer

Miro Cimer rođen je  1949. godine u Osijeku. Nakon života u Puli i Splitu, 35 godina živi u Zagrebu radeći uglavnom u modnoj industriji .

Slikarstvom se bavi od najranije mladosti za što već tada dobija pohvale  i priznanja u tehnici akvarela koja ga i danas najviše zaokuplja.

Veliki dio svoje druge ljubavi-kiparstvo, usavršava u centru za kiparstvo (Rokov perivoj) u klasi profesora Nikole Pećka , radeći na mnogim replikama glava,posebno šibenske katedrale.

Dugi niz godina aktivno sudjeljuje u brojnim likovnim kolonijama, u  Hrvatskoj, povremeno Austriji, Italiji i Sloveniji,  izlaže na skupnim i samostalnim izložbama. Nakon odlaska u mirovinu, nekad samo hobi,  slikarstvo i kiparstvo postaju strast i  preokupacija.

Član je HLD-Zagreb i  HDLU»Mansarda»-Sesvete,te stalni  član manifestacije“ Art viva Likum“Zagreb.

Svoju inspiraciju nalazi u tehnici akvarela ,slikajući more, uvale i kamenjar, stare uspavane primorske kale i barke u malim ribarskim  lučicama .

“Na njegovim akvarelim, kamen je u plićaku oživio,slušamo,  udaranje valova o žal , osjećamo  mirise mediteranskog bilja a  sve se ocrtava u plavetnilu  neba i odsjajima sunca»……sp.

Zimski motivi kakvih se sjeća još iz djetinjstva ,onakve svježe,čiste pune oštrog zraka također su inspiracija koju rado oslikava.

Uz tematski akvarele, kao umjetnosti uhvaćenog trenutka,motive mora i ugođaja naših  primorskih kala,autor i ljubav prema Zagrebu nastoji trajno oslikati na sebi svojstven način.Spomenici kulture, vedute parkova Zagreba i ulice koje  žive užurbani ritam grada ili su usnule,česti su motiv njegovih slika.

Mnoge od njegovih slika nalaze se u privatnom vlasništvu  ili su u prodaji diljem Hrvatske.

Česti je  učesnik humanitarnih dobrotvornih akcija za pomoć djeci i odraslima, a najviše donacijama za “ HUMANITARNA ZAKLADA ZA DJECU HRVATSKE“

                               Adresa: Gundulićeva 33 (Zagreb

                  E-mail:  mirocimer1309@gmail.com              WWW.miroslav-cimer.from.hr