Ciljevi i namjere

 

Galerija Crocrodeal u Radićevoj zatvorena je 15. ožujka 2018.

Od 1. 5. 2019. radimo u novom prostoru u ulici Pavla Radića 37

Novi naziv je One Of A Kind Galerija

 

Poklon galerija Crocrodeal otvorena je 26. siječnja 2012. u Ilici 116. U travnju te godine preselili smo u Centar Cvjetni, u drvenu kućicu na prvom katu, a 15. prosinca 2013. preselili smo u unajmljeni prostor u Radićevoj 16.

Osnovna namjera galerije je ugostiti autore iz Hrvatske koji izrađuju unikatne proizvode i umjetnine, a žele ih negdje predstaviti i prodavati.

Nije nam važan status, godine i kvalifikacija autora.

Svaki proizvod je personaliziran, označen deklaracijom i certifikatom, a konačnu cijenu nastojimo što manje opteretiti maržama. Svaki autor dobije u galeriji svoju malu prezentaciju sa natpisom na kojem su podaci o autoru na hrvatskom i na engleskom. Na svakoj cijeni je također napisano autorovo ime.

Na plohi pulta također su nabrojani svi autori koji surađuju sa galerijom.

Posebno insistiramo na profesionalizmu. Svaki proizvod treba biti potpisan, označen deklaracijom i predstavljen sa odgovarajućom ambalažom. Za to postoje najmanje dva razloga.

Poštovanje prema korisniku/kupcu koji želi znati više o autoru i proizvodu. To je također i marketinški vrlo dobro, jer je ljudima dosta kupovati proizvode problematične kvalitete uvezene tko zna od kuda.

Poseban nam je cilj pomoći, marketinški i na bilo koji drugi način, autorima koji

imaju ideju ili zamisao ili inovaciju, kako bi našli zainteresirane firme i investitore za

realizaciju zamisli.

Smatramo kako naša ideja i način poslovanja potiče hrvatsku proizvodnju i daje joj bolju šansu pred ogromnom količinom uvoznih proizvoda kojima mogu konkurirati kvalitetom i cijenom.

Ljudima koji se bave kreativnim radom dajemo mogućnost predstaviti se javnosti prodajom svojih djela, a organiziramo i samostalne izložbe kojih smo do sada imali 14.

U ovom trenutku imamo 156 autorice i autora koji rade u  drvu, kamenu,

bronci, srebru, plastici, polu dragom kamenu, porculanu, staklu i drugim materijalima.

Često pomažemo autorima u povezivanju sa stručnjacima u njihovom području, a povremeno upošljavamo brojne zagrebačke obrtnike koji nude usluge koje su našim autorima potrebne.

U šest godina postojanja galerije s nama je surađivalo 260 autorica i autora.

Jedan dio proizvoda direktno ukazuju na Hrvatsku, kao brački kamen, lavanda, maslinovo drvo, pleteri, hrvatski grb i zastava, zagrebačke i dalmatinske keramičke kućice, slike sa tematikama iz Hrvatske, igle za kravatu sa pleterom i glagoljicom, fotografije Zagreba, rokovnici, knjižice i posteri sa glagoljicom, makete hrvatskih tradicionalnih brodova i tako dalje.

Za svoje autore organiziramo financijski dostupne izložbe pa smo tako organizirali 21 samostalnu i 4 zajedničke izložbe za ukupno 35 autorica i autora.

Galerija Crocrodeal

 

www.crocrodeal.com.hr

galerija.crocrodeal@gmail.com

Robert Štimec  099 3355 707