Kristina Žumer

Nekoliko riječi o meni:

Moje ime je Kristina Žumer , trenutno živim u Zagrebu i u slobodno vrijeme se bavim likovnim izražavanjem. Ovo je moje prvo predstavljanje u javnosti i vjerujem da će Vas moji radovi oduševiti.

O mojim radovima:

Za izradu svojih radova koristim razne materijale i predmete najčešće: ne češljanu vunu, fimo masu, špagu, konac, kamenje, staklene perlice, žicu, gips, glinu, drvo, platna, tempere, akrilne boje, boje za staklo, razne vrste papira i sve ostalo što mi se u datom trenutku učini zanimljivim.

Uživam u izradi šarolikih skulptura od raznih materijala, ali ih u zadnje vrijeme izrađujem od starog papira. Inspiraciju za izradu svojih radova nalazim u slikovnicama, bajkama, tradicionalnim vjerovanjima i paganskim simbolima.

Kada izrađujem neki predmet često koristim jarke boje i reljefne podloge. Cilj mi je probuditi u promatraču maštu, i pitanje: „što mi ta skulptura poručuje?“.

O mom logotipu:

Simbol koji predstavlja mene kao osobu je ljubičasto jaje sa zlatnim simbolom za beskonačno  u sredini.

„Zašto baš taj simbol?“ Jaje samo po sebi simbolizira život, novo rođenje, nježnost i zaštitu ali i iznenađenje, također predstavlja i um i maštu. Ljubičasta boja jajeta predstavlja spoznaju, duhovnost i povezanost s onom nedodirljivom stranom,  a simbol beskonačnosti označava nebrojeno mnoštvo nečega, u mom slučaju označava beskonačno mnogo ideja koje će uroditi zlatnim plodovima (zato je i simbol u toj boji).

Zato dragi moji ako Vas zanima što će se slijedeće izleći iz mog jajeta pratite moj rad i dalje.