Mario Mikulec

handmade by BESNi.

Mario Mikulec rođen je 1980. u Zagrebu. Svoju strast prema kulturi i umjetnosti pokazuje još od djetinjstva. Po zanimanju ekonomist, te od svoje rane mladosti radi u poslovima prodaje.

Nakon završenog fakulteta dobiva priliku i radi u velikim kompanijama u Hrvatskoj. Paralelno uz posao aktivno se bavi glazbom i ručnim radom. U fazi svoje zrelosti osniva vlastiti studio i naziva ga ‘mybase raw studio’ – handmade by BESNi.

Smatra da je svaki čovjek individua te da je svatko od nas umjetnik na svoj specifičan način. U svemu traži smisao i sve mora imati svoju priču.

‘Raw’ i ‘mybase’ dva su ključna elementa koji pokreću njegovu priču: ‘raw’ kao iskaz ljudske nesavršenosti te ‘mybase’ kao iskaz ljudske pripadnosti. U svojem handmade izražavanju najviše koristi drvo, metal i tkaninu te ih voli spajati u nekom kontrastnom svijetlu: dobru priču pakira u grubost i obrnuto. Kroz cijeli svoj autorski opus voli subliminalno istaknuti moralne vertikale koje osobno njeguje: poštovanje, ljubav i prihvaćanje različitosti. Upravo iz tog razloga, nadahnut likom i djelom Franje Majetića u ulozi Đure Mikulca-Besnog u kultnoj seriji ‘Gruntovčani’ odlučuje se za pojavljivanje u javnosti pod sinonimom BESNI, jer kako kaže: ‘Svijet kakvog poznajem u totalnoj je suprotnosti sa mojim uvjerenjima.

Zato sam BESNi.’