Sonja Brzak

Sonja Brzak, akademska slikarica je umjetnica kojoj je cijeli život umjetnost u njenim svim vidovima primarni interes. Sudjeluje na nekoliko grupnih i samostalnih izložbi slika, kao i na izložbi umjetničke keramike kojom se bavi petnaestak godina.

Iako joj je osobna tragedija u mladosti onemogućila upis na Akademiju likovnih umjetnosti, ona dugi niz godina aktivno slika i slijedi svoj san, te igrom sudbine  na nagovor i smjernice prof. i dekana fakulteta Arthousa of Visual Arts, prof. Mladena Jernejca upisuje slikarstvo i diplomira te iste, 2015. godine upisuje magisterij.

Nemirnog duha, temperamentna, a opet skromna i samozatajna, istražuje keramiku, staklo, svilu. Otkriva i savladava lončarstvo, izrađuje urne i unikatne skulpture, uspješno dizajnira i izrađuje Tiffany svjetiljke, a oslikavanjem na svili otkriva svoju sklonost prema novom mediju te sigurnom rukom dizajnira crteže bogatog kolorita.

Opus u slikarstvu se kreće od crteža, ulja na platnu, portreta do apstraktnih tema  u kojima dominira figura kao okosnica slike..

Ponukana velikim iskustvom u oslikavanju svile, Sonja Brzak kreće u još jednu umjetnički i životnu avanturu i osmišljava i dizajnira ženske torbice pod nazivom COCCINELLA gdje uspješno kombinira ljubav prema boji, nijansama,  kreativnost u prikazima životinja i apstraktnog te zahtjevnu vještinu oslikavanja svile.